От 1885 година датира първото приложение на калциевия хлорид в строителното инженерство – калциев хлорид в бетон! От тогава нещата са се променили значително. Калциев хлорид в бетон се използва като добавка за пътни основи и легла на железопътни линии. Той също така представлява едно просто решение на сложен проблем, свързан със замръзването на почвата при пътно строителство. Калциевият хлорид в разтвор действа като ускорител и антифриз за бетон. Все още е най-ефикасният втвърдител – Подсилващ и ускоряващ втвърдяването на бетон.

Калциев хлорид в Цимент

Има три основни приложения на калциев хлорид в циментовата промишленост:

  • намаляване на точката на топене на минерали по време на Клинкеринг;
  • намаляване на алкалното съдържание на цимент;
  • ускоряване на създаването и втвърдяване на цимента, след като е бил добавен калциев хлорид, със суровините за цикалциев хлорид в бетон циментмент, се топи и след това втвърдява след охлаждане (клинкер) и се смесване с негасена вар.

Въвеждане на 2 до 3% Cl – в пещта намалява клинкеринг температурата на материала, което води до спестяване на 20% до 30% от енергията, необходима за неговото производство. Освен това, калциевият хлорид подобрява свойствата и твърдостта на положения бетон (виж бетониране)
И накрая, някои видове цимент реагират с инертни материали, с които те са смесени. Продуктите на такива реакции предизвикват разширения, водещи до нарушения в структурата, в които са включени те. CASO ® Калциев хлорид се добавя към клинкера в пеща, за да доведе до реакция на
сублимиране на продуктите, които са формовани.

Калциев хлорид в бетон

Пресния бетон лесно се формова и, когато се закорави, запазва тази си форма, отговаряща на изискванията, за които е предназначен. С течение на годините, индустрията е произвела добавки в състояние да отговарят на нарастващата нужда за обработваемост, сила и икономическа изгода. Калцeвият хлорид притежава няколко полезни свойства, които са били експлоатирани в бетониране, още от 1885.

Калциевият хлорид ускорява втвърдяването на бетона в рамките на първите няколко часа след леене. Поради това, първоначалното съдържание, получено през първите няколко дни е значително увеличено. Добавянето на калциев хлорид намалява нормалното време за зреене на бетона с повече от 50% и ускорява втвърдяването. Това свойство на калциев хлорид е още по-полезно, когато температурата е ниска.

Студът пречи, или дори предотвратява, втвърдяването на цимента, което може да доведе до непоправими щети в бетона, да доведе до получаването на по–нискокачесвен (второкачествен) продукт с неприемливи качества. Спадът в температурата забавя процеса на втвърдяването, повишава цената на труда и увеличава времето, необходимо бетонната повърхноста да стане годна за употреба.

Когато температурата падне до между +5 ° С и +10 ° C, в зависимост от вида на използвания цимент, калциев хлорид трябва да се добави.

На около 0 ° C, добавянето на калциев хлорид предпазва бетона от замръзване и дава възможност бетонирането да продължи. Имайте предвид, че калциевият хлорид е практически единствената добавка за борба с ефекта на замръзване на пресния бетон (макс. -5 ° C).

Калцевият хлорид дава възможност да се повиши хидратацията на цимента и да се редуцира установеното време за това с повече от 2/3.

Проучванията показват , че 2 % добавка на калциев хлорид в сместа има еквивалентна
сила на втвърдяването при 10 °C , както без добавка при 21 °C.

Установеният времеви интервал на втвърдяване на бетона с добавка под 10 °C, ще бъде по –дълъг, но процесът на ускоряване на втвърдяването ще бъде по-забележим, по-голям в сравнение с този, при бетон без добавка.

Насоки за използване на Калцевият хлорид при бетон – калциев хлорид в бетон!

  • Количеството от използваният Калцевият хлорид не трябва да надвишава 2% и за предпочитане е да бъде добавено като разтвор, в разтворена форма, към агрегати в сместа, или като част от водната смес, редуцирайки общата водна смес , съгласно количеството на използвания разтвор!
  • При използване готовата бетонна смес, Калцевият хлорид би трябвало да бъде добавен на строителната площадка след разпределянето на бетона в рамките на 1 час след забъркването на сместа! В противен случай , той би следвало да бъде добавен на работната площ, смесвайки го в продължение на поне 3 минути или при поне 30 оборота на миксера , взависимостот това кое от двете отнема по-дълго време!
  • В случай на употреба на сух Калцевият хлорид, той следва да бъде добавен в хомогенно състояние-без бучки към агрегатите в миксера, по време на смесването, или към вече забърканата бетонна смес, точно преди да бъде разлята на работната площ!
  • Ако при добавянето на Калцевият хлорид възниква притеснение от корозиране на вградените материали, се препоръчва консултране с последните доклади на комитета на Американския институт по Бетон, относно насоки и напътствия за използването на КХ при различни условия на излагане!

Забъркването на разтвори – калциев хлорид в бетон /цимент/

Калцевият хлорид се разтваря лесно в студена вода при непрекъснато разбъркване! Винаги добавяйте Калцевия хлорид към водата , а не обратното! Никога не използвайте гореща или топла вода при разтварянето на Калцевия хлорид. Топлината се освобождава по време на разтварянето! Избягвайте разплискването на горещия разтвор. Изчакайте разтворът да се охлади , преди употреба!

Адресът на складовата база е в гр. София, ул. Капитан Любен Кондаков 5. Въведете в Google Карти – ВВС Холдинг и ще намерите склада без проблем.

Работно време:

Понеделник – Петък: 8:30 до 17 часа

Събота – 9:00 до 14 часа

Неделя: С предварителна уговорка.

Телефон за поръчка – 0879 178 469
E-mail за поръчка – office@vvs-quartzsand.com

Може да заявите доставка в цяла България на преференциални цени. Цените на антилед – препарат против сняг и лед /калциев хлорид в бетон – цимент/ са съобразени със закупеното количество.

Цени с отстъпки според закупеното количество. ВВС Холдинг предлага допълнителни отстъпки от основните ценови листи за всеки клиент – като се изготвят индивидуални ценови предложения, според нуждите на клиентите.

Поръчай или направи запитване

ВВС Холдинг в Google My Business

Call Now ButtonОбадете се сега