Ценова листа за зимни продукти

Цена на тон без ДДС
до 125 кг от 150 кг до 1 000 кг от 1025 кг до 3 000 кг над 3 000 кг
Магнезиев хлорид Айсмелт 25 кг чувал 1473.47 лв. 1281.92 лв. 1243.46 лв. договаряне
Калциев хлорид Айсмелт 25 кг чувал 1598.93 лв. 1531.77 лв. 1466,21 лв. договаряне
Фаст дефрост Айсмелт 25 кг чувал 1302,33 лв. 1099,00 лв. 1059.00 лв. договаряне
Сол техническа 25 кг чувал 286.80 лв. 278.20 лв. 269.85 лв. договаряне

Ценова листа за зимни продукти за 1 брой чувал с ДДС

Цена за 1 бр.  Чувал /25 кг/ с ДДС
до 125 кг от 150 кг до 1 000 кг от 1025 кг до 3 000 кг над 3 000 кг
Магнезиев хлорид Айсмелт 25 кг чувал 44.20 лв. 38.46 лв. 37.30 лв. договаряне
Калциев хлорид Айсмелт 25 кг чувал 47.97 лв. 45.95 лв. 43,99 лв. договаряне
Фаст дефрост Айсмелт 25 кг чувал 39,07 лв. 32,97 лв. 31,77 лв. договаряне
Сол техническа 25 кг чувал 8.60 лв. 8.35 лв. 8.10 лв. договаряне

От 1885 година датира първото приложение на калциевия хлорид в строителното инженерство – калциев хлорид в бетон! От тогава нещата са се променили значително. Калциев хлорид в бетон се използва като добавка за пътни основи и легла на железопътни линии. Той също така представлява едно просто решение на сложен проблем, свързан със замръзването на почвата при пътно строителство. Калциевият хлорид в разтвор действа като ускорител и антифриз за бетон. Все още е най-ефикасният втвърдител – Подсилващ и ускоряващ втвърдяването на бетон.

Калциев хлорид в Цимент

Има три основни приложения на калциев хлорид в циментовата промишленост:

  • намаляване на точката на топене на минерали по време на Клинкеринг;
  • намаляване на алкалното съдържание на цимент;
  • ускоряване на създаването и втвърдяване на цимента, след като е бил добавен калциев хлорид, със суровините за цикалциев хлорид в бетон циментмент, се топи и след това втвърдява след охлаждане (клинкер) и се смесване с негасена вар.

Въвеждане на 2 до 3% Cl – в пещта намалява клинкеринг температурата на материала, което води до спестяване на 20% до 30% от енергията, необходима за неговото производство. Освен това, калциевият хлорид подобрява свойствата и твърдостта на положения бетон (виж бетониране)
И накрая, някои видове цимент реагират с инертни материали, с които те са смесени. Продуктите на такива реакции предизвикват разширения, водещи до нарушения в структурата, в които са включени те. CASO ® Калциев хлорид се добавя към клинкера в пеща, за да доведе до реакция на
сублимиране на продуктите, които са формовани.

Калциев хлорид в бетон

Пресния бетон лесно се формова и, когато се закорави, запазва тази си форма, отговаряща на изискванията, за които е предназначен. С течение на годините, индустрията е произвела добавки в състояние да отговарят на нарастващата нужда за обработваемост, сила и икономическа изгода. Калцeвият хлорид притежава няколко полезни свойства, които са били експлоатирани в бетониране, още от 1885.

Калциевият хлорид ускорява втвърдяването на бетона в рамките на първите няколко часа след леене. Поради това, първоначалното съдържание, получено през първите няколко дни е значително увеличено. Добавянето на калциев хлорид намалява нормалното време за зреене на бетона с повече от 50% и ускорява втвърдяването. Това свойство на калциев хлорид е още по-полезно, когато температурата е ниска.

Студът пречи, или дори предотвратява, втвърдяването на цимента, което може да доведе до непоправими щети в бетона, да доведе до получаването на по–нискокачесвен (второкачествен) продукт с неприемливи качества. Спадът в температурата забавя процеса на втвърдяването, повишава цената на труда и увеличава времето, необходимо бетонната повърхноста да стане годна за употреба.

Когато температурата падне до между +5 ° С и +10 ° C, в зависимост от вида на използвания цимент, калциев хлорид трябва да се добави.

На около 0 ° C, добавянето на калциев хлорид предпазва бетона от замръзване и дава възможност бетонирането да продължи. Имайте предвид, че калциевият хлорид е практически единствената добавка за борба с ефекта на замръзване на пресния бетон (макс. -5 ° C).

Калцевият хлорид дава възможност да се повиши хидратацията на цимента и да се редуцира установеното време за това с повече от 2/3.

Проучванията показват , че 2 % добавка на калциев хлорид в сместа има еквивалентна
сила на втвърдяването при 10 °C , както без добавка при 21 °C.

Установеният времеви интервал на втвърдяване на бетона с добавка под 10 °C, ще бъде по –дълъг, но процесът на ускоряване на втвърдяването ще бъде по-забележим, по-голям в сравнение с този, при бетон без добавка.

Насоки за използване на Калцевият хлорид при бетон – калциев хлорид в бетон!

  • Количеството от използваният Калцевият хлорид не трябва да надвишава 2% и за предпочитане е да бъде добавено като разтвор, в разтворена форма, към агрегати в сместа, или като част от водната смес, редуцирайки общата водна смес , съгласно количеството на използвания разтвор!
  • При използване готовата бетонна смес, Калцевият хлорид би трябвало да бъде добавен на строителната площадка след разпределянето на бетона в рамките на 1 час след забъркването на сместа! В противен случай , той би следвало да бъде добавен на работната площ, смесвайки го в продължение на поне 3 минути или при поне 30 оборота на миксера , взависимостот това кое от двете отнема по-дълго време!
  • В случай на употреба на сух Калцевият хлорид, той следва да бъде добавен в хомогенно състояние-без бучки към агрегатите в миксера, по време на смесването, или към вече забърканата бетонна смес, точно преди да бъде разлята на работната площ!
  • Ако при добавянето на Калцевият хлорид възниква притеснение от корозиране на вградените материали, се препоръчва консултране с последните доклади на комитета на Американския институт по Бетон, относно насоки и напътствия за използването на КХ при различни условия на излагане!

Забъркването на разтвори – калциев хлорид в бетон /цимент/

Калцевият хлорид се разтваря лесно в студена вода при непрекъснато разбъркване! Винаги добавяйте Калцевия хлорид към водата , а не обратното! Никога не използвайте гореща или топла вода при разтварянето на Калцевия хлорид. Топлината се освобождава по време на разтварянето! Избягвайте разплискването на горещия разтвор. Изчакайте разтворът да се охлади , преди употреба!

Адресът на складовата база е в гр. София, ул. Капитан Любен Кондаков 5. Въведете в Google Карти – ВВС Холдинг и ще намерите склада без проблем.

Работно време:

Понеделник – Петък: 8:30 до 19:00

Събота – 9:00 до 16:00 часа

Неделя: С предварителна уговорка.

Телефон за поръчка – 0879 178 469
E-mail за поръчка – office@vvs-quartzsand.com

Може да заявите доставка в цяла България на преференциални цени. Цените на антилед – препарат против сняг и лед /калциев хлорид в бетон – цимент/ са съобразени със закупеното количество.

Цени с отстъпки според закупеното количество. ВВС Холдинг предлага допълнителни отстъпки от основните ценови листи за всеки клиент – като се изготвят индивидуални ценови предложения, според нуждите на клиентите.

Поръчай или направи запитване

ВВС Холдинг в Google My Business

Доставка за гр. София. Цена на доставка при поръчка до 9 чувала - 50 лв без ДДС, от 10 до 19 чувала - 55 лв без ДДС.Направете поръчка по телефона
+ +
Call Now ButtonОбадете се сега